Avanti Turnivo

Toestelturnen jongens en meisjes

Voor kinderen vanaf groep 3

Onder gediplomeerde leiding en assistentie wordt er kennisgemaakt met alle thema’s en toestellen van de turnsport. Bij turnen meisjes zijn de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Bij de jongens gaat het om sprong, brug gelijk, voltige, rekstok, vloer en ringen.

Turnen met dezelfde oefenstof Kleuren Turnen

In alle kernen is de oefenstof die wordt aangeboden om te turnen gelijk. Wij volgen de leerlijn van het keurmerk Kleuren Turnen. Hierdoor turnt ieder kind op haar of zijn eigen niveau. Dit komt het plezier en de ontwikkelen ten goede. De kinderen worden ingedeeld in de juiste kleur zodat ze zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. In veel gevallen trainen er verschillende kleurengroepen in een lesuur.

Turnen in een doorgaande leerlijn

De oefenstof binnen Kleuren Turnen is een doorgaande leerlijn van goed bewegen naar goed turnen. Dit is in Eersel, Bladel, Reusel en Hilvarenbeek gelijk. Omdat het een doorgaande leerlijn is met een aantal momenten voor diplomaturnen blijft de uitdaging behouden.

Activiteiten gebaseerd op de oefenstof

Op basis van de behandelde oefenstof in de trainingen wordt er de mogelijkheid geboden een kleurendiploma te behalen. Verder wordt er een clubkampioenschap georganiseerd.