Avanti Turnivo

Ouder-kindgym of kleutergym de basis voor een goede motorische ontwikkeling

Het opdoen van bewegingservaring is voor jonge kinderen van groot belang voor hun ontwikkeling. Het stimuleren van de basisvormen van bewegen zoals klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen is daarbij essentieel. In het nijntje beweegprogramma komt dit allemaal spelenderwijs aan bod. Na afloop van een clinic kan het officiële nijntje beweegdiploma worden behaald.

Speciaal voor kinderen van 2 en 3 jaar is er (groot)ouder-kindgym 
Met papa, mama, opa of oma lekker gymmen! Zo ervaren kinderen het die meedoen aan de ouder-kindgym clinic. Onder gediplomeerde leiding en begeleiding van u als ouder of grootouder krijgen de kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Zo worden ze gestimuleerd om te bewegen. Kinderen leren tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert uw kind ook rekening met elkaar te houden. Samen bewegen met uw kind verstevigt het contact tussen u en uw kind en geeft uw kind meer zelfvertrouwen.  
Ouder-kindgym wordt gegeven in Eersel, Reusel en bij voldoende aanmeldingen in Bladel.

Peuter-kleutergym 
Bij peuter- kleutergym komen de kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool alleen in de les. Het is een volgende stap in de bewegingsontwikkeling van een kind. Het ontwikkelt zich verder in de basisvormen van bewegen. Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de fijne motoriek met klein materiaal zoals: ballen, hoepels, pittenzakjes, schuimblokken, touwtjes enz. Kleutergym wordt alleen in Reusel aangeboden.

Dagen en tijden
• Duizel – ouder-kindgym woensdag 21 september, tijd 10.00-10.50 uur 
• Reusel – ouder-kindgym Vrijdag 23 september, tijd 9.00-9.50 uur 
* Reusel – ouder-kindgym zaterdag 24 september, tijd 9.00-09.50 uur , Kleutergym bij voldoende aanmeldingen tijd 10.00 -10.50 uur.
• Bladel – bij voldoende aanmeldingen, Vrijdagochtend, datum nog niet bekend

Aanmelden voor een clinic 
Ouder-kindgym en kleutergym wordt aangeboden in clinics van 15 weken en een diplomales. Aanmelden voor een clinic doe je hier.