Vertrouwenscontactpersoon
In het streven naar een nog veiliger sportklimaat hoort elke vereniging te beschikken over een vertrouwenscontactpersoon. Avanti-Turnivo heeft deze in de persoon van Marion Simons. Je mag Marion altijd aanspreken in en om de sporthal of turnhal, om een afspraak te maken. Daarnaast is ze bereikbaar via: vertrouwenspersoon@avanti-turnivo.nl

 

 

Mocht je liever direct met iemand spreken die je in contact kan brengen met een vertrouwenspersoon, bel dan:
NOC*NSF: ma-vr 8-22uur en za 12-16uur: 0900-2025590
KNGU Henriƫtte v.d. Weg: ma/di/do/vr op werktijden: 055-5058735

Wat is een vertrouwenscontactpersoon en wat mag je er van verwachten?
Alle leden, ouders van leden en train(st)ers kunnen terecht bij de vertrouwenscontactpersoon met vragen over ongewenst gedrag, het zich onveilig voelen of andere problemen. Dit geldt zowel voor eventuele slachtoffers als daders. Iedereen kan bij haar zijn of haar verhaal doen. Onder ongewenst gedrag wordt o.a. verstaan:

  • Seksuele intimidatie
  • Pesten
  • Agressie/geweld
  • Discriminatie

Een vertrouwenscontactpersoon neemt in elk geval de tijd voor je en neemt je verhaal altijd serieus. Je mag verwachten dat je advies krijgt over welke stappen je kunt nemen om het ongewenste gedrag te laten stoppen. Verder draagt onze vertrouwenscontactpersoon bij aan veilige sportomgeving onder andere door het bekend maken van gedragsregels.

Train(st)er eerste aanspreekpunt
Wat is de normale gang van zaken als je binnen onze club tegen een probleem aanloopt waarbij sprake is van ongewenst gedrag of waarin je jezelf onveilig voelt? Bespreek het allereerst met train(st)er. Als dit niet mogelijk is, of je bent hiermee niet geholpen, neem dan contact op met het bestuur. Als je ook dan het gevoel hebt dat je niet geholpen bent, neem dan contact op met onze vertrouwenscontactpersoon.
Nu kan het voorkomen dat je de eerste twee stappen niet kunt of wilt nemen. In dat geval moet je niet twijfel en direct contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon.