Ondanks dat onze sportbond een protocol heeft ingediend om mogelijk de trainingen weer te kunnen hervatten is dinsdag bekend geworden dat er vanaf 29 april alleen buiten door jongeren gesport mag worden. En dan nog onder voorwaarden.

Maatregelen vanaf 29 april (formele tekst van Rijksoverheid):

Sport

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

De gemeenten maken hierover afspraken met verenigingen en buurtsportcoaches. Om in de regio zoveel mogelijk één lijn aan te houden in de mogelijkheden en faciliteiten, is de Veiligheidsregio op dit moment in overleg met diverse partijen. De gemeenten waarin we actief zijn verwachten hier volgende week meer duidelijkheid over te kunnen geven. We volgen hierin de richtlijnen en het advies vanuit de Veiligheidsregio en de gemeenten. Het betekent in elk geval dat wij onze trainingen vooralsnog niet kunnen hervatten.

Om toch actief te kunnen zijn verwijzen we naar de oefenstof die we u via de e-mailnieuwsbrief hebben toegstuurd.