Turnen meisjes

Voor kinderen vanaf groep 3
Onder gediplomeerde leiding en assistentie wordt er kennisgemaakt met alle thema’s en toestellen van de turnsport. Bij turnen meisjes zijn de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Bij de jongens gaat het om sprong, brug gelijk, voltige, rekstok, vloer en ringen.

Turnen met dezelfde oefenstof
In alle kernen is de oefenstof die wordt aangeboden om te turnen gelijk. Wij volgen de leerlijn van het keurmerk Kleurenturnen. Hierdoor turnt ieder kind op haar of zijn eigen niveau. Dit komt het plezier en de ontwikkelen ten goede. De kinderen worden ingedeeld in de juiste kleur zodat ze op eigen niveau kunnen ontwikkelen. In de meeste gevallen trainen er verschillende kleurengroepen in een lesuur.

Turnen in een doorgaande leerlijn
De oefenstof binnen Kleurenturnen is een doorgaande leerlijn van goed bewegen naar goed turnen. Dit is Eersel, Bladel, Reusel en Hilvarenbeek gelijk. Omdat het een doorgaande leerlijn is met een aantal momenten voor diplomaturnen blijft de uitdaging behouden.

Activiteiten gebaseerd op de oefenstof
Op basis van de behandelde oefenstof in de trainingen wordt er de mogelijkheid geboden een kleurendiploma te behalen. Verder wordt er een clubkampioenschap georganiseerd.

Trainingschema

Dag Vanaf Tot Groep
Eersel
Bladel
Reusel
Hilvarenbeek

Voel je beter

© 2022 Avanti-Turnivo.