Turnen meisjes

Voor kinderen vanaf groep 3
Onder gediplomeerde leiding en assistentie wordt er kennisgemaakt met alle toestellen van de turnsport. Bij turnen meisjes gaat het om de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Bij de jongens gaat het om sprong, brug gelijk, voltige, rekstok, vloer en ringen.

Turnen met dezelfde oefenstof
In alle kernen is de oefenstof die wordt aangeboden om te turnen gelijk. Wij volgen de leerlijin van het keurmerk Kleurenturnen. Hierdoor turnt ieder kind op haar of zijn eigen niveau. Dit komt het plezier en de ontwikkelen ten goede.
De mogelijkheden van de accommodaties verschilt echter. U begrijpt dat de mogelijkheden in een standaard sporthal anders zijn dan in onze specifieke turntrainingshal in Reusel.

Turnen in een doorgaande leerlijn
De oefenstof binnen Kleurenturnen is een doorgaande leerlijn van goed bewegen naar goed turnen. Dit is Eersel, Bladel, Reusel en Hilvarenbeek gelijk. Omdat het een doorgaande leerlijn is met een aantal momenten voor diplomaturnen blijft de uitdaging behouden.

Activiteiten gebaseerd op de oefenstof
Op basis van de behandelde oefenstof in de trainingen wordt er twee maal per jaar de mogelijkheid geboden een diploma te behalen. Verder wordt er een clubkampioenschap georganiseerd.

Trainingschema

Dag Vanaf Tot Groep
Eersel
Bladel
Reusel
Hilvarenbeek

Voel je beter

© 2020 Avanti-Turnivo.