Afgelopen weekend was de eerste kwalificatiewedstrijd in de regio Zuid-Oost Brabant voor onze turnsters die uitkomen in de 3e divisie. De routiniers Lieke Castelijns en Britt Huybregts wonnen beiden hun wedstrijd in Vught. Marjolein Visser werd derde.

In totaal turnen de turnsters in de derde divisie twee kwalificatiewedstrijden voor doorstroming naar het regiokampioenschap. In die wedstrijd kunnen ze zich plaatsen voor het nationale wedstrijdcircuit. Het zal duidelijk zijn dat Lieke Castelijns, Britt Huybregts en Marjolein Visser goede zaken deden met hun podiumplaats. Zaterdag werd Rozan Knapen vijfde waarmee ook zij alle kans heeft voor een plaats in de regiofinale. Kim Valkenaars werd tiende en Mirthe de Graaf veertiende. Voor hen zal het er om spannen. Een dag later turnde Synthia van Kouteren naar een vierde plaats waardoor ook zij zo goed als zeker is van een plaats in de regiofinale. Lenne Brugmans en Nikki Moonen turnden respectievelijk naar de tiende en dertiende plaats. Zij moeten hun finaleplaats nog zekerstellen.

Tweemaal goud

Zoals gezegd waren het onze de routiniers (beiden al dertigers) die zaterdag het goud op eisten. Britt Huybregts turnde een foutloze wedstrijd en versloeg de concurrentie met name op balk. Daar pakte ze zomaar 1.200 voorsprong. Lieke Castelijns won met een verschil van 0.300 punten. Dit had ze te danken aan haar brugoefening. Op dat toestel was ze duidelijk de beste van alle deelnemers. Haar score was hier 1.600 beter dan de nummer twee.