De interland wedstrijd in het Belgische Zolder wordt door de trainers vooral gezien als een mooie aanloop naar het nieuwe wedstrijd seizoen. Ervaring opdoen in een internationaal veld is goed voor de ervaring. Dat de dames daarbij de tweede plaats behaalden is mooi meegenomen.

img-20161126-wa0014De Michel Wanten Cup werd dit jaar voor de 13e maal georganiseerd. Deelnemers uit Israël, Engeland, Malta, Luxemburg, Nederland en natuurlijk België kwamen in actie. Avanti-Turnivo deed mee met twee teams. Het eerste team bestaande uit Karin van Sprang, Lotte de Graaf, Romée van Kroonenburg en Sam van Buul turnden met uitzondering van het onderdeel balk een prima wedstrijd. Zeker als je weet dat het seizoen nog maar moet beginnen en de scores worden beoordeeld volgens het internationale FIG regelement. Met een totaalscore van 131.431 werden ze tweede. Hiermee bleven ze het team uit Nazareth (Israël) net voor. Het tweede team met Maartje Moors, Gitte van Gompel en Pleun Reijrink behaalden 113.247 waarmee ze zevende werden achter een Belgisch team.
Vorig jaar werd een team van Avanti-Turnivo ook al tweede tijdens dit toernooi. Karin van Sprang behaalde individueel de tweede score op brug. Lotte de Graaf haalde de derde score op vloer en Pleun Reijrink zette de tweede hoogste score op sprong neer.