In navolging van kleutergym zijn we in 2015 gestart met ouder-kindgym voor de allerkleinsten. Deze trainingen, speciaal voor kinderen van 2 en 3 jaar, worden inmiddels gegeven in Reusel en Eersel. Met ingang van 2017 kunnen kinderen  in een korte periode zelfs het nationale nijntje beweegdiploma behalen bij Avanti-Turnivo.

badge-nijntje-beweegdiploma 1 largeHet opdoen van bewegingservaring is voor kinderen van deze leeftijd van groot belang voor hun ontwikkeling. Om die reden hebben we ouder-kindgym toegevoegd aan ons beweegaanbod. Dit liep, niet toevallig, nagenoeg parallel, aan de introductie van het nationale nijntje beweegdiploma van de KNGU. Dit moet de evenknie worden van het zwemdiploma. Avanti-Turnivo verkreeg in 2015 voor zover wij weten als enige club in De Kempen de licentie om dit diploma te verstrekken. Met ingang van 2017 introduceren we korte clinics voor kinderen waarmee ze dit diploma kunnen behalen.

Ouder-kindgym

Onder gediplomeerde leiding en begeleiding van ouders of grootouders krijgen kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Zo worden ze gestimuleerd om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Een kind leert tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert een kind ook rekening met andere kinderen te houden. Ook komen andere sociale activiteiten aan bod, zoals het zingen in een kring.
En totslot verstevigt het samen bewegen van (groot)ouder en kind het contact met elkaar en geeft dit een kind meer zelfvertrouwen.

Peuter-kleutergym

Het vervolg op ouder-kindgym is kleutergym. Dit is voor kinderen van 4 en 5 jaar. In deze trainingen komen ze alleen. Dus zonder ouders. Het is een logische volgende stap in de bewegingsontwikkeling van een kind. Onder gediplomeerde leiding ontwikkelt het kind zich verder in de basisvormen van bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen,  hoog-, ver- en diepspringen en rollen.

Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de kleine motoriek met verschillend aanbod in de vorm van klein materiaal, zoals: ballen, hoepels, pittenzakjes, schuimblokken, touwtjes enz. Tijdens de kleutergym wordt toegewerkt naar het behalen van het Nationale Beweegdiploma 2.

 

Ouder-kindgym

Eersel: Sporthal De Kraanvogel, donderdag van 9.00 u tot 9.50 uur
Reusel: Sporthuis Reusel, vrijdag van 9.00 u tot 9.50 u en op zaterdag van 11.00 u tot 11.50 uur
Bladel: groep in voorbereiding

Kleutergym
Reusel: Sporthuis Reusel, zaterdag van 10.00 u tot 10.50 uur
Bladel; X-sporthal Bladel, dinsdag 17.30 u tot 18.20 uur

Ieder kind in deze leeftijd kan twee gratis proeflessen volgen. Het lidmaatschap kan vervolgens worden afgesloten voor een seizoen of voor 12 opeenvolgende trainingen.