Nieuwe clinic Ouder-kindgym in Eersel, Bladel, Reusel en Hulsel

Na de vakantie start Avanti-Turnivo weer een nieuwe clinic van 18 weken ouder-kindgym. De clinic wordt gegeven in de kernen Eersel, Bladel en Reusel. In Hulsel starten we een pilot met de Clemensschool. Na afloop van deze clinic kunnen kinderen deelnemen aan een diplomales voor het officiële nijntje beweegdiploma.

Proef in Hulsel

In Hulsel starten we als proef ouder-kindgym in samenwerking met de Clemensschool. Daar kunnen kinderen van 3 en 4 jaar deelenemen op vrijdagochtend van 10.30 uur tot 11.20 uur.

De club biedt in alle kernen ouder-kindgym speciaal aan voor kinderen van 2 en 3 jaar. Kleutergym, voor kinderen van 4 en 5 jaar, wordt op dit moment alleen nog maar in Reusel aangeboden, maar bij voldoende aanmeldingen kan dit ook in andere kernen. In beide leeftijdsgroepen kunnen de kinderen in een periode van 18 weken ‘trainen’ om op te gaan voor de diplomales voor het Nationale nijntje beweegdiploma.

In Eersel is Ouder-kindgym in Sporthal De Kraanvogel op woensdag om 9.00 uur tot 9.50 uur. In Bladel wordt dit aangeboden in het gymlokaal van De Hoeksteen (Marktstraat 20) op dinsdagochtend van 9.10 tot 10.00 uur. En in Reusel zijn de lessen in de sporthal op vrijdagochtend van 9.00 uur tot 9.50 uur en op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 10.20 uur. Kleutergym is in Reusel op zaterdagochtend van 10.30 uur tot 11.20 uur. Vooraf aanmelden bij de ledenadministratie is in verband met verzekering wel nodig.

Ouder-kindgym

Het opdoen van bewegingservaring is voor kinderen van deze leeftijd van groot belang voor hun ontwikkeling. Onder gediplomeerde leiding en begeleiding van ouders of grootouders krijgen kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Zo worden ze gestimuleerd om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Een kind leert tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert een kind ook rekening met andere kinderen te houden. Tijdens deze trainingen wordt er toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 1.

Kleutergym

Het vervolg op ouder-kindgym is kleutergym. In deze trainingen sporten ze alleen. Dus zonder ouders. Het is een logische volgende stap in de bewegingsontwikkeling van een kind. Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de kleine motoriek met verschillend aanbod in de vorm van klein materiaal, zoals: ballen, hoepels, pittenzakjes, schuimblokken, touwtjes enz. Tijdens de kleutergym wordt toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 2.

Aanmelden

Vooraf aanmelden bij de ledenadministratie is in verband met verzekering wel nodig. Ieder kind kan een gratis proefles volgen. Vul het formulier in of mail de ledenadministratie;  ledenadministratie@avanti-turnivo.nl