In de week van 5 maart start Avanti-Turnivo weer een nieuwe clinic van 12 weken voor het officiële nijntje beweegdiploma. De clinic wordt gegeven in de kernen Eersel, Bladel en Reusel.  

De club biedt Ouder-kindgym speciaal voor kinderen van 2 en 3 jaar aan in alle drie de kernen en kleutergym voor kinderen van 4 en 5 jaar alleen in Reusel. In beide leeftijdsgroepen kunnen de kinderen in een korte periode het Nationale nijntje beweegdiploma behalen. In Eersel is Ouder-kindgym in Sporthal De Kraanvogel op vrijdag om 9.10 uur tot 10.00 uur. In Bladel wordt dit aangeboden in het gymlokaal van De Hoeksteen (Marktstraat 20) op dinsdagochtend van 9.10 tot 10.00 uur. En in Reusel zijn de lessen in de sporthal op vrijdagochtend van 9.00 uur tot 9.50 uur en op zaterdagochtend van 11.00 uur tot 11.50 uur. Kleutergym is in Reusel op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 10.50 uur. Vooraf aanmelden bij de ledenadministratie is in verband met verzekering wel nodig.

Ouder-kindgym

Het opdoen van bewegingservaring is voor kinderen van deze leeftijd van groot belang voor hun ontwikkeling. Onder gediplomeerde leiding en begeleiding van ouders of grootouders krijgen kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Zo worden ze gestimuleerd om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Een kind leert tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert een kind ook rekening met andere kinderen te houden. In een clinic van 12 weken kan een kind het officiële nijntje beweegdiploma 1 halen.

Peuter-kleutergym

Het vervolg op ouder-kindgym is kleutergym. In deze trainingen sporten ze alleen. Dus zonder ouders. Het is een logische volgende stap in de bewegingsontwikkeling van een kind. Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de kleine motoriek met verschillend aanbod in de vorm van klein materiaal, zoals: ballen, hoepels, pittenzakjes, schuimblokken, touwtjes enz. Tijdens de kleutergym wordt toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 2.