De turnster van Avanti-Turnivo slaagde er afgelopen zaterdag in om zich te kwalificeren voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in de 1e divisie. Teamgenootje Sam van Buul kwam net iets te kort.

lotte_de_graaf_dsc_8545In het Limburgse Reuver werd afgelopen zaterdag de 2e kwalificatiewedstrijd voor de halve finale geturnd. Beide turnsters wisten dat ze alles in de strijd moesten gooien om kans te maken op een plaats in de halve finalestrijd. De concurrentie in deze op één na hoogste divisie van Nederland is immers bijzonder groot. De 16 jarige turnster Lotte de Graaf startte goed op vloer. Ze had weliswaar een diepe landing aan het eind van haar eerste serie, maar verder liet ze een prima oefening zien. Die lijn zette ze door op sprong, waar ze met twee goede gehoekte Tsukahara’s de hoogste score van de wedstrijd haalde. Na haar brug- en balkoefening kon ze terugkijken op een prima wedstrijd. Ze werd achtste en dat bleek precies genoeg voor een plaats in de halve finale.
Haar teamgenootje Sam van Buul uit Duizel stond op basis van haar resultaat van de vorige kwalificatie voor een schier onmogelijke opgave. Toch gooide de scholiere van het Rythovius College alles in de strijd. Ze turnde een prima vloeroefening. Haar twee sprongen verliepen niet volgens plan. Het gevolg was dat ze alle zeilen moest bijzetten tijdens haar brug- en balkoefening. Met alle risico’s van dien. Na een goede start van haar oefening kwam ze na een handstand op de brug helaas ten val en had ze een tussenzwaai nodig om haar oefening te vervolgen. Ondanks deze tegenslag herpakte ze zich goed voor haar balkoefening. Maar helaas kwam ze ook bij die uitvoering ten val. Al met al heeft Sam van Buul geknokt voor wat ze waard is maar moest ze onderkennen dat de halve finale net een stapje te ver is voor haar.