Tijdens het bondskampioenschap van de derde divisie had Avanti-Turnivo turnster Karin van Sprang zich gekwalificeerd voor de toestelfinale in Ahoy. Tijdens de finale van het Nederlands kampioenschap in het Rotterdamse sportpaleis won ze brons op het toestel brug-ongelijk.

Afgelopen zondag was het zover. Het Nederlands Kampioenschap turnen in een drukbezocht Sportpaleis Ahoy. In de arena met duizenden toeschouwers kwam de turnster uit Diessen in actie. Met gezonde wedstrijdspanning turnde ze haar oefening nagenoeg foutloos. Het resultaat was een score van 10.967 punten. Met slechts een verschil van 0.300 punt van de uiteindelijke winnaar mocht ze op het podium het brons laten omhangen.

Van Sprang zelf is er nuchter onder; “Ik had donderdag al een prima podiumtraining. En voorafgaande aan de finale verliep het inturnen ook goed. Als je dan eenmaal in het Sportpaleis zelf staat komt het er op aan om een goede oefening te laten zien. En ik kan zeggen dat ik een stabiele oefening heb gedraaid. En daar kan ik heel tevreden mee zijn.” Ze vertelt verder dat het wel genieten was in de entourage van het Sportpaleis.