Afgelopen zaterdag moesten de dames van Avanti-Turnivo, die uitkomen in de 3e divisie, zich tijdens het regiokampioenschap zien te plaatsen voor het Nationale wedstrijdcircuit. Vijf van de acht dames deden dit ook. Opvallend was dat Marjolein Vissers, Kim Valkenaars en Britt Huybregts respectievelijk het goud, zilver en brons voor zich opeisten.

Marjolein Vissers Regiokampioen
Marjolein Vissers turnde elegant naar een afgetekende overwinning. Op sprong en balk zette ze de beste score van de wedstrijd neer en op vloer liet ze zien hoe elegant ze turnt. Ze bleef met 0.8 punt Kim Valkenaars voor. Kim zette op sprong en balk na Marjolein op beide toestellen de op één na beste score neer. Daarmee deed ze goede zaken. Britt Huybregts werd ex aequo derde. En ook zij had dit vooral te danken aan haar sprong en balkoefening.

 

20 Jaar wedstrijdturnen

Ook de vijfde plaats ging naar een van onze turnsters namelijk naar Synthia van Kouteren. Synthia moest op balk een val incasseren, maar turnde verder een prima wedstrijd. Zij pakte haar punten vooral op brug en vloer. In haar laatste seizoen voor Avanti-Turnivo gaat ze dus nog de halve finale turnen. Na maar liefst 20 wedstrijdseizoenen voor de club maakt ze  aan het eind van het seizoen naar alle waarschijnoijkheid de overstap naar De Meere uit Boxmeer, dichter bij haar huidige woonplaats. Ook Nikki Moonen claimde een plaats in de halve finale door dertiende te worden.Rozan Knapen en Lenne Brugmans zaten ook heel dicht bij een halve finale plaats, maar kwamen 0.25 en 0.30 te kort. Lieke Castelijns turnde maar twee toestellen en werd 35e. Toch sluit Lieke met een tevreden gevoel haar seizoen af.