Net voordat we alle trainingen hebben moeten aflassen mochten we het 400e lid verwelkomen. De twee jarige Nova Verdonk uit Eersel was de gelukkige. Nova startte onlangs bij de club met ouder –  kindgym. Dit basis beweegprogramma bieden we aan in Eersel, Bladel, Reusel en Hulsel. Het 400e lid werd feestelijk in de bloemen gezet.

We groeien de laatste jaren gestaag zo’n 10% tot 15% per jaar. Onze voorzitter Ronald van Kouteren hierover; “Het nijntje beweegprogramma dat kinderen alle basisvormen van bewegen bijbrengt is een succes. We hebben er een lange adem voor nodig gehad om er een succes van te maken, maar nu draait het succesvol in drie van de vier gemeenten waar we actief zijn. In Hilvarenbeek willen we dit het nieuwe seizoen ook starten. Dat zal dus weer voor verdere groei zorgen.”, aldus de voorzitter.
Die laat ook weten dat de club naast turnen al jaren gratis motoriekgym aanbiedt voor alle kinderen van groep 2 in het basisonderwijs in alle vier de gemeenten. “Goed bewegen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Wij weten echter dat dit heel belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. We zijn dan ook blij met de samenwerking met het onderwijs.”.

Het nijntje beweegprogramma dat Nova volgt duurt 18 weken. Nu de trainingen stilliggen is het nog afwachten of ze het zoals normaal gesproken tegen de zomervakantie zal afronden met het officiële nijntje beweegdiploma. Na de zomervakantie is het de planning om weer nieuwe clinics van 18 weken te starten.